Sök
Stäng denna sökruta.

Vi bygger
samhällen

Vi har sedan starten 1955 levererat lösningar till kunder över stora delar av Sverige, till en mängd olika typer av projekt. Och det ena projektet är inte det andra likt. Därför har vi under årens lopp kunnat samla på oss massor med kunskap som vi mer än gärna delar med oss av till dig som kund. Vi bygger samhällen.

E20_3

Infrastruktur

Att bygga infrastruktur runtom i Sverige har alltid varit en viktig del av vår verksamhet. Vi levererar betong till en mängd olika projekt såsom broar, viadukter tunnlar och annan infrastruktur. En stor del av betongen vi levererar har dessutom ett lägre koldioxidavtryck än traditionell betong.

Kajen_1

Bostäder

Bostäder har länge legat oss varmt om hjärtat. Vi har levererat betong och prefabricerade betongelement till mängder av bostadsprojekt runtom i Sverige och Norge. I många fall levererar vi både fabriksbetong och prefab till samma projekt. Ibland handlar det om en massiv stomme tillsammans med tjänsten stommontage. Oavsett vad du som kund väljer kan vi leverera lösningen som du behöver. Och du vet väl om att vi faktiskt kan leverera stommar med halverad klimatpåverkan?

Torpskolan_hero

Skola

Vi har lång erfarenhet av att bygga skolor och undervisningslokaler. Precis som andra byggsystem strävar vi efter att skapa energieffektiva byggnader med lång livslängd. Att tänka långsiktigt är också mycket viktigt. Skolan ska ju hålla länge och vara så underhållsfri som möjligt. Därför är betongen det bästa valet av byggmaterial. Betong brinner inte, möglar inte och står emot både fukt och skapar dessutom tysta inomhusmiljöer.

Foto: We Group

Bad- och sportanläggningar

När det kommer till att bygga bad- och sportanläggningar är betong det byggmaterial som är grunden till en stabil byggnad. Vad gäller badhus är också betongen ett måste, då materialet har ett motstånd mot både fukt och klorider. Och visst går det utmärkt att välja klimatförbättrad betong till den här typen av projekt! Det var det som användes till Kungsbacka badhus, där klimatavtrycket minskade med hela 900 ton.

Östermalmshallen_3

Handel och logistik

Vi har levererat till handelsområden och logistikhallar sedan många år tillbaka. Här finns många valmöjligheter när det kommer till val av lösning. Ibland kan det behövas en betong som håller för högt tryck från tunga maskiner och en del gånger vill man skydda fasaden från påkörningsskador med hjälp av prefabricerade sockelelement. Vad du än väljer har vi en lösning som passar ditt projekt.

Sköndalsvillan_Liljewall_1

Vård och omsorg

Byggnader med en samhällsviktig funktion behöver ha en högre robusthet. De behöver helt enkelt stå emot både brand och extrema situationer för att vi som lever i samhället ska kunna känna oss trygga. Det är där betongen kommer in som ett tryggt material att använda sig av. Dessutom kan vi faktiskt leverera betong med upp till 50 procent lägre klimatavtryck.

Copyright

Hotell och kontor

Att bygga hotell och kontor i betong har många fördelar. Betongen är ett pålitligt och kostnadseffektivt byggmaterial som är brandsäkert och energieffektivt, vilket ger lång livslängd och minskat underhåll. Eftersom betongen har bra ljudisolerande egenskaper bidrar det också en tyst miljö, vilket ger lugnare arbetsplatser och skönare sömn.

Saffle_1

Industri och energi

Betong är ett robust material med lång livslängd och som kräver minimalt underhåll, vilket minskar driftkostnaderna. Betongens brandsäkerhet och goda ljudisolering bidrar till en säker och effektiv arbetsmiljö. Avslutningsvis möjliggör betongens flexibilitet i design och konstruktion anpassning till de specifika behov som industri- och energibyggnader har.

Våra projekt

Klimatförbättrad betong

Ornitologen

Biomedicum

Klimatförbättrad betong

E20 vid Vårgårda

Scroll to top