Sök
Stäng denna sökruta.

Prefabricerad betong

Vi på Thomas Betong startade vår prefabverksamhet 1990. Idag är vi en helhetsleverantör av prefabricerade betongelement. Hos oss hittar du allt från plattbärlag, skalväggar och balkonger till massiva bjälklag, hel- och halvsandwichväggar och sockelelement. Merparten av lösningarna är även klimatförbättrade i nivå 1 till 4, enligt Svensk Betongs vägledning.

Våra fabriker för prefabricerade betongelement finns i Lane-Ryr utanför Uddevalla, Heby norr om Stockholm samt Sollebrunn ett par mil från Göteborg. Vi har även en armeringsfabrik i Lane-Ryr, som förser prefabverksamheten med armering.

På Thomas Betong har vi även lång erfarenhet av att erbjuda våra kunder stomme med montage. Det innebär att du får ett färdigt koncept där vi ansvarar för tillverkningsritningar, produktion och montering av till exempel massiva bjälklag, massivväggar, sandwichväggar och ytterväggar.

Produkter

Våra stomkoncept Thomagrön kombinerar snabbhet och effektivitet med lägre klimatavtryck. Samtidigt är de kostnadseffektiva och flexibla, vilket gör dem till en idealisk lösning för framtidens hållbara bostäder.

Våra olika plattbärlag och massiva bjälklag används bland annat i flerbostadshus, kontorsbyggnader, sjukhus och garage och är ett effektivt system som förkortar byggtiden.

Vi erbjuder hel- och halvsandwichväggar som kan levereras med olika typer av fasadmaterial. Om du väljer sandwichvägg eller massiv vägg får du även mycket goda brand- och ljudegenskaper  

Vi konstruerar, tillverkar och levererar färdiga balkonger och loftgångar med önskad infästningslösning efter kundens önskemål.

Pelare och balk används i parkeringsgarage och källare för upplag av bjälklag. De tillverkas i varierande längder och former och levereras redo för montage.

Vi levererar raka halv- eller helloppstrappor med stor flexibilitet i utförandet. Trapporna används i både inomhus och utomhus.

Sockelelement används som fasadsockel på till exempel lagerlokaler och industrier och är ett effektivt påkörningsskydd för fasaden. Går att få i ett flertal olika utföranden.

Bland våra specialprodukter hittar du betongfundament till solcellsanläggningar, laddstolpar, belysningsstolpar och master.

Tjänster

Vi hjälper till med projektering och dimensionering av stommen och ta fram rätt lösning till kunden. Vi erbjuder också teknisk rådgivning under projektens tidiga skeden, så att de utformas på ett effektivt sätt. 

Våra projektledare säkerställer att rätt material levereras i rätt tid till rätt plats. De sköter också den dagliga kommunikationen med kunden.

Vår designavdelning består av konstruktörer som arbetar med de ritningar som behövs för att vi ska kunna producera våra prefabricerade betongelement.

Med tjänsten montage av stomme kan vi garantera att stommen byggs på ett tryggt och smidigt sätt. Vi levererar stomme med montage över hela Sverige.

Våra projekt

Biomedicum

BRF Nivå

Trysil Alpine Lodge

Scroll to top