Sök
Stäng denna sökruta.

Trysil Alpine Lodge

PROJECT FACTS

Typ:Bostäder, Hotell
Plats:Trysil
Utvecklare:Trysil Alpine Lodge AS
Entreprenör:Martin M. Bakken
Arkitekt:359 Design
Period:2021–2023
Kontakt:Hans Forss
I Norges största skidort Trysil, på bekvämt glidavstånd från både liftar och längskidspår, ligger Trysil Alpine Lodge. Projektet består av 95 lägenheter i varierande storlek. Mellan 2021 och 2023 har Thomas Betong levererat totalt nästan 10 000 m² plattbärlag till den nöjda kunden Martin M. Bakken.

Norges största skidort växer med hjälp av plattbärlag från Thomas Betong 

I vårt vackra grannland Norge, alldeles på gränsen mot Sverige och bara knappt en timma från Sälenfjällen, ligger skidorten Trysil. Redan 1965 startade utvecklingen av Fageråsen, den norra sidan av Trysilfjellet. Sedan dess har skidorten fortsatt att expandera. Idag är snösäkra Trysil med sina 31 pister och 68 nedfarter Norges största skidort och utan tvekan en av de mest populära i Norden.

Trysil_3

I Trysils Turistsenter, i hjärtat av skidorten och på behagligt glidavstånd från både liftar och miltals av längdskidspår ligger Trysil Alpine Lodge. Här bygger Trysil Alpine Lodge AS ett lägenhetskomplex med totalt 95 lägenheter i varierande storlek.

Arkitekturen är en blandning mellan den amerikanska lodgekänslan och norsk design. Ambitionen har varit att skapa en varm och social plats med alla bekvämligheter i nära anslutning till boendet. Under huset finns både skidförvaring och parkeringshus.

Trysil_4

Leverans av bjälklag från vår västligaste prefabfabrik

Till projektet har Thomas Betong levererat nästan 10 000 m² förspända och slakarmerade plattbärlag från fabriken i Lane-Ryr utanför Uddevalla. Leveranserna startade under sommaren 2021.

– Vi började leverera våra plattbärlag i juni 2021, och sedan dess har leveranserna flutit på enligt plan. Då byggaren hade en relativt liten kran fick vi specialanpassa en del förspända plattbärlag och göra dem hälften så breda mot vår standard på 2,4 m, berättar Hans Forss, projektchef på Thomas Betong.

Trysil_1

Bra samarbete mellan kund och leverantör

Kunden Martin M. Bakken är nöjda med samarbetet med Thomas Betong och tycker att kommunikationen och leveransen har fungerat bra.

– När vi har haft förändringar i leveransplanen har det hanterats väldigt bra av Thomas Betong, säger Yngve T. Johansen, projektledare på Martin M. Bakken.

Hans Forss menar att samarbetet är en förutsättning för att kunna leverera prefablösningarna i tid till bygget i Trysil.

–Tack vare bra samarbete har vi fått underlag i god tid från kunden. Det gör att våra leveranser till bygget kan gå enligt plan, avslutar Hans Forss.

PROJEKTFAKTA

Typ:Bostäder, Hotell
Plats:Trysil
Utvecklare:Trysil Alpine Lodge AS
Entreprenör:Martin M. Bakken
Arkitekt:359 Design
Period:2021–2023
Kontakt:Hans Forss

Liknande projekt

Scroll to top