Sök
Stäng denna sökruta.

Grefsen Stasjon

PROJECT FACTS

Typ:Bostäder
Plats:Oslo
Utvecklare:Bane NOR Eiendom
Entreprenör:JM
Arkitekt:Peikko Group
Period:2013–2022
Kontakt:Hans Forss
Grefsen Stasjon är ett helt nytt bostadsområde med över 1 000 lägenheter, ett par kilometer norr om Oslo centrum. Från Grefsen är det nära till både natur, butiker och storstadspuls. Till projektet har Thomas Betong levererat prefabricerade lösningar till kunden JM Norge sedan 2013. Nu fylls bostadsområdet med liv och rörelse.

Prefabricerade lösningar från Thomas Betong skapar 1 000 nya bostäder i Oslo 

På det gamla godsområdet vid Grefsen Stasjon strax utanför Oslo centrum påbörjades 2011 ett stort bostadsprojekt. Nu är projektet snart färdigbyggt och byggherren JM Norge AS har byggt 19 kvarter med totalt över 1 000 lägenheter.

Grefsen_Peikko_8
Foto: Peikko Group

Grefsen Stasjon ligger på en platå med vacker utsikt över Oslo. För att skapa variation i området är husen byggda i olika stilar. De högsta byggnaderna skapar en fond bak mot järnvägen och den trafikerade leden i norr. Mot söder är husen lägre och öppnar upp sig mot grönområden. Hela projektet står klart under 2023 och de allra flesta av lägenheterna har redan hittat sina ägare.

Grefsen_Peikko_7
Foto: Peikko Group

Leverans från ett flertal fabriker

Redan tidigt i projektet offererade Thomas Betong ett flertal olika prefablösningar.

– Vi kontaktade JM Norge och offererade plattbärlag, skalvägg, balkonger och trappor. Flera av våra fabriker har varit involverade i leveranserna, berättar Ann Helen Høidal, projektledare på Thomas Betong.

Grefsen_4

Kommunikation och bra kontaktytor är a och o

Mellan 2013 och 2022 levererades stora mängder prefab till Grefsen Stasjon och under hela den tiden har Thomas Betongs samarbete med JM fungerat väldigt bra.

– Att få till bra kontaktytor och en välfungerande kommunikation är a och o när det kommer till sådana här stora projekt. JM har levererat ritningar och tidplaner i god tid, vilket har gjort det enkelt för oss på Thomas Betong att planera leveranserna. JM Norge har haft en otrolig träffsäkerhet gällande tidplaner, vilket underlättar oerhört för oss som leverantör, avslutar Hans Forss, ansvarig säljare och projektchef för den norska marknaden.

PROJEKTFAKTA

Typ:Bostäder
Plats:Oslo
Utvecklare:Bane NOR Eiendom
Entreprenör:JM
Arkitekt:Peikko Group
Period:2013–2022
Kontakt:Hans Forss
Scroll to top