Sök
Stäng denna sökruta.

Betongleverans

Vi transporterar betong dit du vill, när du vill. Vårt mål är att vara på rätt plats, i rätt tid och förse våra kunder med utmärkt service i form av högklassig betongleverans. 

Vi har levererat betong med betongbil sedan 1950-talet. Tack vare vårt planeringssystem har vi kontroll över transportprocessen och kan därigenom säkerställa en hög servicenivå för våra kunder. 

Betongleverans till dina projekt

Typen av betongbil som levererar till ditt projekt beror på gjutningens placering och tillgängligt utrymme. Vägens bärighet är också viktig att tänka på. Kontrollera att vägen till gjutningsplatsen kan hantera tyngden av en fullastad betongbil. 

Våra bilar kan också leverera betongen via en ränna bak på betongbilen. Rännan är placerad på ca 1,8 m höjd. Förutsatt att bilen kan ställa sig med bakdelen mot gjutningen når rännan max 9 m från bilen. Om betongbilen står med sidan mot gjutningen når rännan i stället ca 7 m från bilen.

För att rännan ska kunna användas måste det också vara tillräckligt fall. Om lutningen är för liten kan nämligen inte betongen rinna ner i formen.

Tänk på att det är du som beställare som ansvarar för att betongen kan levereras till dig.

Förberedelser inför leverans med betongbil

Det finns ett par saker du behöver ha koll på innan betongbilen kan leverera betongen du har beställt.

 • Bärighet och markförhållanden
  Se till att både vägen och marken där bilen ska stå håller för tyngden.
 • Uppställningsplats
  Det bör finnas en lämplig yta för bilen med tillräckligt utrymme för manövrering.
 • Säkerhetsåtgärder
  Eliminera risker som kraftledningar och se till att bilens stödben har säkert avstånd från slänter. Stödbenen på bilen måste stå mer än 2 m från slänt.
 • Rengöring och avfallshantering
  Planera för tömning av betongrester och rengöring av utrustningen efter leverans. Vi måste kunna rengöra rännan på byggarbetsplatsen.

 

Genom att följa riktlinjerna säkerställer du en smidig och kostnadseffektiv betongleverans. 

 

Scroll to top