Sök
Stäng denna sökruta.

Forskning &
utveckling

På Thomas Concrete Group är FoU-avdelningen engagerad i att utveckla innovativa produkter och processförbättringar inom byggsektorn. Vår forskning och utveckling fokuserar på betong, både i dess färska formbara tillstånd, den slutliga härdade produkten, men också de beståndsdelar som används för att producera betong: bindemedel, ballast och tillsatsmedel.

C-lab är vår koncerns centra för forskning, utveckling och laboratorieprovning. C-lab grundades 1992. Redan 1994 blev det ett av SWEDAC ackrediterat provningslaboratorium. Verksamheten består av tre arbetsområden som innefattar bland annat material- och laboratorieprovning, teknisk konsultation och skadeutredningar, samt forskning och utveckling.

Vi utvecklar innovativa lösningar

I vår forskning arbetar vi aktivt och systematiskt för att utveckla innovativa lösningar för att sänka klimatpåverkan från betongkonstruktioner. I detta syfte har vi fortsatt våra forskningsaktiviteter inom optimering av betongblandningar och alternativa bindemedel för klimatförbättrade betonglösningar. Thomas Concrete Group investerar i forskning och teknisk kompetens för att stödja våra kunder och för att vara “Specialisterna på betong”.

Forskning och utveckling bedrivs både nationellt och internationellt genom samarbete med universitet, forskningsinstitut samt med våra materialleverantörer och kunder.

Scroll to top