Sök
Stäng denna sökruta.

Teknisk support

Vi erbjuder support med hållfasthetsprognoser och prognoser för värmeutveckling samt klimatavtryck. Om du behöver EPD:er för att kunna miljöcertifiera projektet hjälper vi dig med det också.

Våra medarbetare arbetar med allt från arbetsplatsprovningar och klimatberäkningar. Om du vill kan vi även ta fram EPD:er som du kan använda för att göra en livscykelanalys.

Vi testar betongens egenskaper

Vi gör tester av betongen på betongfabriken så att den håller det vi har lovat. Exempel på egenskaper som kan testas är hållfasthet, absorptionsförmåga, vattenresistens och frostresistens.

Kvalitetskontroll av betongen

Vid arbetsplatsprovningar provar vi den färska och hårdnade betongens egenskaper och säkerställer att lufthalt, temperatur och konsistens i den färska betongen vi har levererat är rätt. Resultaten från arbetsplatsprovningen syns direkt i vår digitala tjänst Min Betong. Där kan du också får en bra  översikt över samtliga dina provningsprotokoll.

EPD – Environmental Product Declaration

EPD står för Environmental Product Declaration. Det är en tredjepartsgranskat dokument som innehåller uppgifter betongens miljöpåverkan. Du kan använda uppgifterna för en livscykelanalys, miljödeklaration eller en miljöcertifiering av byggnaden, som till exempel Svanen, BREEAM eller Miljöbyggnad. Vi tar fram EPD:er för våra produkter om du behöver det.

Klimatberäkningar för minskat klimatavtryck

För att ditt projekt ska kunna ha ett så lågt klimatavtryck som möjligt kan även hjälpa dig med beräkningar av koldioxidutsläppen. Med rätt betong kan du nämligen minska klimatavtrycket med över 50 procent.

Scroll to top