Ring oss: 0104 50 50 00

Toves blogg

Traineeprogrammet är slut!

2017-10-18

För fem veckor sedan tog Traineeprogrammet på Thomas Concrete Group slut och det var dags för mig att kliva in i min nya roll som Business Development Analyst. Det var i förhand inte bestämt vilken roll vi traineer (jag och Anna) skulle gå in i efter Traineeprogrammet, utan detta var något vi kom fram till tillsammans med koncernchef Hans Karlander under Traineeprogrammets gång.

Stort tack till...

2017-08-30

I morgon är det dags för mig att ta färjan tillbaka till Sverige. Under min tid här i Kiel har jag jobbat olika projekt inom områdena Transport, Inköp och Försäljning. Jag har även fått möjligheten att...

Kiel!

2017-06-30

Nu har jag varit på Thomas Beton i Kiel i snart en månad, så nog är det dags för en update av bloggen. Tiden här i Kiel flyger förbi då dagarna är fullspäckade med olika aktiviteter. Under min tid här i Kiel kommer jag att jobba med fyra väldigt intressanta projekt...

Branding av fabriker

2017-04-21

Under de senaste månaderna har jag och Anna besökt våra fabriker runt om i Sverige. Detta för att fortsätta stärka vårt nya varumärke internet, vilket innebär att vi ska se till att det nya varumärket syns väl på alla våra arbetsplatser. Till fabrikerna har vi haft med oss ramar, affischer och olika trycksaker. Och fika såklart.

Tredje traineeperioden har dragit igång!

2017-03-07

Under de senaste tre månaderna har jag varit stationerad på Ringön, där jag har arbetat på vår Pumpavdelning med utveckling av mätetal och uppföljning. Under min tid på pumpavdelningen fick jag också möjlighet att följa med en av våra pumpchaufförer ut och pumpa betong. Du kan läsa mer om min dag ute på byggarbetsplatsen i mitt tidigare inlägg "Pumpning och provtagning".

Pumpseminarium i Stockholm

2017-01-16

I torsdags infann sig det årliga Pumpseminariumet. Seminariet tar upp aktuella frågor om Betonglogistik/Pumpning där personer från olika företag och med olika kunskap och erarenhet, håller i föreläsningar.

På plats var bland annat var Malin Löfsjögård som pratade om Svensk Betong och vad de gör för att hjälpa sina medlemsföretag. Magnus Mårtensson, transportchef på Thomas Betong...

Pumpning och provtagning

2016-12-29

Igår följde jag med vår pumpförare Jonas Carlsson ut till byggnationen av Marieholmstunneln. Vi var på plats strax innan halv 7 för att ställa upp och förbereda pumpen inför den första leveransen av betong klockan 7.

Den pump som användes var en M36:a och...
 

Betongkurs

2016-12-19

Förra veckan gick jag en grundkurs i betong. Kursen hölls av Oskar Espring, Projektledare på C-lab.

Under kursen gick vi igenom betongen som byggnadsmaterial, betongens delmaterial, ballast, bindemedel, cement, alternativa bindemedel, fibrer, tillsatsmedel, hållfasthet mm.
 

Andra perioden på traineeprogrammet har dragit igång!

2016-12-07

Min första period på traineeprogrammet är nu över och den andra perioden har dragit igång! Att ha fått möjligheten att jobba med marknadsföring, och att ha haft Kasia som handledare, har varit otroligt lärorikt.

I samband med starten på den andra perioden har jag även flyttat min arbetsstation...

 

Betonggalan 2016

2016-11-11

Jag hade äran att delta på årets Betonggala som infann sig den 10:e november på Berns i Stockholm. Vårt fokus låg på att presentera Thomas Miljöstomme...