Ring oss: 0104 50 50 00

 

Thomas Betong investerar i biogasdrivna betongbilar – minskad klimatpåverkan i fokus

Göteborg, 16 april 2024

 

Thomas Betong utökar sin fordonsflotta med biogasdrivna betongbilar från Scania. Med de nya bilarna kommer CO2-utsläppen att minska avsevärt. Investeringen är en del i företagets strategi att minska sin totala klimatpåverkan.

 

Biogasbil från Thomas Betong 

 

Thomas Betong, som är en del av Thomas Concrete Group, är en av Sveriges ledande leverantörer av högkvalitativ fabriksbetong. Nu gör företaget en strategisk satsning på biogasdrivna betongbilar. Satsningen är ett viktigt steg mot en mer hållbar transportlösning och en minskning av CO2-utsläppen.

 

– Våra nya betongbilar kommer från Scania och drivs med komprimerad biogas, som har en mycket lägre klimatpåverkan än fossildrivna bilar. Inledningsvis har vi satsat på att köpa in tre egna bilar som kommer att rulla i Göteborgsområdet. Vår logistikpartner i Stockholm har gjort samma investering så att vi kan förse båda städerna med biogasbilar, berättar logistikchef Tomas Cederhammar.

 

Biogas produceras genom att organiskt avfall omvandlas till biometan. Det är förnybart, då resterna från tillverkningen kan användas som gödningsmedel. Biogasen bidrar därmed till ett cirkulärt samhälle. Genom att använda biogasdrivna betongbilar minskas också CO2-utsläppen med upp till 90 procent.

 

– Vi är fast beslutna att minska vår totala klimatpåverkan. Vi gör det genom att erbjuda klimatförbättrade produkter men även genom att satsa på att leverera produkterna på ett hållbart sätt. Investeringen i biogasdrivna betongbilar är en mycket viktig del av vårt framtida erbjudande, avslutar vd Carina Edblad.

 

För mer information, kontakta:

Carina Edblad, vd, Thomas Betong  |  010–450 50 00  |  carina.edblad@thomasbetong.se


Tomas Cederhammar, logistikchef, Thomas Betong  | 010-450 50 00 |  tomas.cederhammar@thomasbetong.se

 

ThomasBetong Biogasbil 3

 

 

Om Thomas Betong
Thomas Betong AB är ett svenskt företag med över 60 års erfarenhet av att producera fabriks- och prefabricerad betong till både husbyggnad och anläggningskonstruktioner. Fabriksbetong tillverkas i 39 betongfabriker och prefabricerade betongelement kommer från fyra fabriker. Utöver betong erbjuder företaget bred service inom betongteknisk rådgivning, projektering, transport, pumpning och montage av stomme. Thomas Betong ingår i den svenska, familjeägda koncernen Thomas Concrete Group AB med verksamhet i Sverige, Norge, USA, Tyskland och Polen.