Ring oss: 0104 50 50 00

KEWAB säljer sin betongverksamhet till Thomas Betong

Thomas Betong AB förvärvar och tar över 2 betongfabriker i Karlstad. Säljare är KEWAB. Genom dessa förvärv förbättrar Thomas Betong sitt fabriksnätverk i Värmland och kan erbjuda sina kunder ännu bättre service. Överlåtelse och övertagande av betongfabrikerna är planerad till 3:e april.

 

För Thomas Betong började allting i Karlstad 1955 när Martin Thomas öppnade företagets första betongfabrik. Under drygt 60 år har Thomas Betong startat nya och förvärvat lokala betongfabriker. I dag är Thomas Betong den största fristående leverantören av fabriksbetong. KEWAB har 50 års erfarenhet i bygg- och anläggningsbranschen och säljer sina betongfabriker då man vill utveckla sina andra affärsområden inom Anläggning, Transport, Bostad, Elkraft och Rental.

 

”Vi har haft en fantastisk utveckling sedan vi startade betongproduktion 2011, men nu när vi vill fokusera på kärnverksamheten är det ett naturligt val för oss att sälja vår betongverksamhet till Thomas Betong. De har alla förutsättningar att utveckla betongmarknaden i Värmland.” – säger Fredrik Larsson, vd på KEWAB.


Förvärvet kommer att gagna marknad och kunder. För Thomas Betong skapas möjlighet att ytterligare effektivisera sin produktion och logistik samt att stärka sitt serviceerbjudande och hålla fortsatt attraktiva priser.
”Karlstad ligger nära vårt hjärta och har stark koppling till vårt arv eftersom det är här förtagets historia började för drygt 60 år sedan. Vi är ett oberoende, familjeägt svenskt företag, med starkt entreprenörskap och lokal närvaro.” – säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong.


Thomas Betong har ett brett produkterbjudande, pumptjänster och en lång erfarenhet i utveckling av betongprodukter. 2016 lanserade företaget Thomas Miljöstomme®, ett unikt byggsystem med 30% lägre CO2-avtryck. Förra året påbörjade företaget även att bygga en ny fabrik i Heby, utanför Uppsala, för produktion av prefabricerad betong.


För ytterligare information kontakta:

Carina Edblad, VD Thomas Betong AB
carina.edblad@thomasbetong.se
Telefon: 010-450 50 00

 

Fredrik Larsson, VD KEWAB
fredrik.larsson@kewab.se
Telefon: 070-312 3851

 

Om Thomas Betong AB:
Thomas Betong är ett svenskt företag med 60 års erfarenhet av att producera fabriks- och prefabricerad betong till både husbyggnad och anläggningskonstruktioner. Fabriksbetong tillverkas i 36 betongfabriker och prefabricerade betongelement kommer från två fabriker. Utöver betong erbjuder företaget bred service inom betongteknisk rådgivning, projektering, transport och pumpning. Antal anställda är 280, omsättning 1,2 miljard SEK (2016). Thomas Betong ingår i den svenska, familjeägda koncernen Thomas Concrete Group AB med verksamhet i Sverige, Norge, USA, Tyskland och Polen. www.thomasbetong.se


Om KEWAB
Med över 50 år i branschen erbjuder KEWAB idag produkter och tjänster inom Anläggning, Transport, Bostad, Elkraft och Rental. Med flera affärsområden och bolag inom koncernen är KEWAB en komplett och konkurrenskraftig helhetsleverantör. KEWAB har en historia med stabil expansion och omsätter idag med sina 300 medarbetare och 400 st maskiner runt 600 miljoner kronor. www.kewab.se