Sök
Stäng denna sökruta.

Kvarteret Nordström

PROJECT FACTS

Typ:Bostäder
Plats:Karlskrona
Utvecklare:Karlskronahem
Entreprenör:NCC
Arkitekt:NP Arkitekter
Period:2021
Kontakt:Johan Ribbing
I centrala Karlskrona, med gångavstånd till Blekinge Tekniska Högskola, uppförs ett studentboende med 173 lägenheter. Det sju våningar höga huset ligger i kvarteret Nordström och har fokus på såväl hållbarhet som digitala lösningar. Thomas Betong levererar samtliga element i stommen.

Helprefab optimerar byggtiden för Karlskronahem 

Inför byggnationen av Kvarteret Nordström bjöd Karlskronahem in studenter för en workshop, med målet att få veta vad studenterna själva hade för tankar kring studentboendet. Det som kom fram var idéer kring både hållbarhet, miljötänk, digitaliserade tvättstugor och lås samt gemensamma utrymmen såväl inomhus som utomhus.

Karlskronahem tog med sig idéerna in i byggprocessen och när Kvarteret Nordström står klart i till höstterminen 2023 kommer studenterna att flytta in ett hus med smarta digitala lösningar och solpaneler på taken. Alla lägenheter har också individuell mätning på både vatten och el.

Nordström_2

Helprefabricerade element förkortar byggtiden

Thomas Betongs fabrik i Sollebrunn levererar en helprefablösning till projektet i form av massiva bjälklag, trappor, massiva innerväggar, sandwichytterväggar med slät betong och två typer av ingjutet tegel.

Till detta projekt har samtliga installationer i form av avloppsgrodor och el gjutits in i de färdiga byggelementen. Ulf Klint, projektchef på Karlskronahem, berättar mer:

– Fördelen med prefabricerade väggelement är att det förkortar byggtiden. De olika yrkeskategorierna behöver inte krocka med varandra och man kan få ett bra flöde i hela byggprocessen.

Nordström_1

PROJEKTFAKTA

Typ:Bostäder
Plats:Karlskrona
Utvecklare:Karlskronahem
Entreprenör:NCC
Arkitekt:NP Arkitekter
Period:2021
Kontakt:Johan Ribbing

Liknande projekt

Scroll to top