Ring oss: 0104 50 50 00

Hello Atlanta!

2017-07-27

Min sista traineeperiod har startat och jag befinner mig i Atlanta, Georgias största stad med 6 miljoner invånare, som är den största marknaden i vårt amerikanska dotterbolag Thomas Concrete. Jag kommer spendera 3 månader på huvudkontoret, där jag är involverad i olika projekt inom affärsutveckling. Bla. hjälper jag till att uppdatera våra arbetsrutiner och se till att de finns mer lättillgängliga i Sharepoint för alla medarbetare. Det är full rulle och mycket att göra, vilket är superkul!

Jag har även besökt våra divisoner i North och South Carolina. Här är en bild från en gångbro, som vi levererade all betong till, som går över floden mitt i centrala Greenville. 

 

 

 

För tre veckor sedan fick jag även möjligheten att åka ut till kusten till vårt kontor i Savannah. Vi fick en rundtur och fick bla. se vilka projekt vi har på gång. Tex. detta gamla kolkraftverk som ligger nere vid floden mitt i Savannah, som ska göras om till hotell. Det kan bli hur coolt som helst!

 

 

Thomas Concrete har 1000 anställda och 68 fabriker, vilket gör den amerikanska verksamheten ca dubbelt så stort som vår svenska verksamhet. Samtidigt som det är en hel del som är likt, finns det en hel del skillnader. Tex. har vi inte någon pump- eller prefabverksamhet i USA. Men istället har vi front-dischargers och belttrucks, den förstnämnda innebär att man tömmer betongen framtill istället för baktill, belttrucks ser ut som på bilden nedan, där betongen töms på ett rullband för att kunna transporteras längre. Våra typer av kunder och arbetsplatser skiljer sig också i USA, tex. är det vanligare att man gör vägar av betong. Garageuppfarter till villaägare också en stor marknad, som vi inte har i Sverige.Ett riktigt spännande äventyr!