Thomas Concrete Group växer i Sverige

Bästa kund,

Thomas Betong AB förvärvar och tar över sju betongfabriker, tre i Göteborgsområdet (Mölndal, Vikan och Ale) samt fyra i Sörmland (Eskilstuna, Strängnäs, Vagnhärad och Nyköping). Säljare är Betongindustri AB. Genom dessa strategiska förvärv blir Thomas Betong en ännu bättre samarbetspartner till Dig. Samtidigt säljer vi våra fabriker i Malmö, Helsingborg, Sölvesborg, Karlskrona och Tingsryd till Betongindustri AB.


Överlåtelse och övertagande av betongfabrikerna är planerad till 30 april. Vår försäljning och leverans av Prefabprodukter fortsätter precis som tidigare, även i Sydsverige.


Strukturaffären ska gagna Dig som kund. Vi får möjlighet att ytterligare effektivisera och öka vår produktion. Vi kan stärka vårt serviceerbjudande och vi kan samtidigt hålla fortsatt konkurrenskraftiga priser. Dessutom stärks Thomas Betong som oberoende producent på en marknad i övrigt dominerad av stora entreprenadbolag.


Fabriksbetongbranschen präglas i dag av överkapacitet och pressad lönsamhet. Samtidigt möter vi en ökad efterfrågan på betong i vissa delar av landet. Detta gäller i synnerhet i Göteborgsområdet, där stora infrastrukturprojekt genomförs under de närmaste åren. För att möta denna växande efterfrågan på våra produkter vill vi öka produktionskapaciteten. För hela branschen - och för oss och våra kunder - sker detta bäst genom att vi förvärvar befintliga fabriker.


Nu ser vi fram emot att få välkomna våra nya medarbetare till Team Thomas. Förberedelser pågår för att integrera de sju nya fabrikerna i vår verksamhet med fortsatt starkt fokus på att producera högkvalitativ betong för platsgjutet byggande, hålla högsta servicenivå och säkerhet med tydlig miljöprofil. Vi fortsätter vår strävan att du som kund skall uppleva Thomas Betong som bäst i branschen.


Vänliga hälsningar,
Carina Edblad VD, Thomas Betong AB